Συνάδελφοι,
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Σύλλογος μετά τους 27 μήνες της νέας διοίκησης, για να γνωρίζετε πως διαμορφώνεται το μέλλον μας, σε συνάρτηση με το παρόν μας.
1. Δεν έχουμε ιστοσελίδα, αν και έχει ληφθεί απόφαση από τον Ιούνιο του 2022.
2. Έχει πρόβλημα το σύστημα αποστολής email.
3. Δεν υπάρχει ενημερωμένο Μητρώο των μελών μας.
4. Δεν υπάρχει ένας υπολογιστής στη διάθεση των συναδέλφων στα γραφεία του Συλλόγου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συνάδελφοι που δεν εδρεύουν στο Κέντρο.
5. Δεν έχει μπει σε λειτουργία το πρόγραμμα ηλεκτρονικής κατάθεσης πινάκων και ελέγχου, το οποίο εξοφλήσαμε και είναι έτοιμο από το ΑΠΘ πριν 4 χρόνια!!
6. Δεν έχει εφαρμοστεί το αρθ.51, που σημαίνει ότι ούτε το 2025 θα υπάρξει μέρισμα.
7. Ενώ η σημερινή ηλεκτρονικότητα μας δίνει τη δυνατότητα εποπτείας και ελέγχου σε όλα τα επίπεδα, ο Σύλλογός μας τελεί υπό καθεστώς Μεσαίωνα και πίσω !!
8. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός έχει φουντώσει, φτάνοντας στην αμοιβή των 11 ευρώ ΑΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ! Και το χειρότερο: Ο Πρόεδρος είναι ο πρώτος που το έμαθε, το ανακοίνωσε ο ίδιος δημόσια και δεν έκανε αυτό που προβλέπει ο ν. 2318/1995 και οι κανόνες δεοντολογίας.
9. Δεν έχει διανεμηθεί το μέρισμα του έτους 2023 και δε γνωρίζουμε καν το ακριβές ποσόν μέχρι σήμερα, ενώ η απόφαση του Δ.Σ. ήταν να διανεμηθεί πριν το Πάσχα, γιατί είχε ήδη καθυστερήσει.
10. Βοηθήματα που έχει εγκρίνει το Δ.Σ. καθυστερούν αδικαιολόγητα να αποδοθούν στους δικαιούχους συναδέλφους.
11. Δεν έχουν απαρτία οι Γενικές Συνελεύσεις, φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στο Σύλλογό μας!
12. Δεν ενημερώνονται τα μέλη του Δ.Σ. για τις εισηγήσεις των θεμάτων τουλάχιστον 3 μέρες πριν την εκάστοτε συνεδρίαση.
13. Ο Πρόεδρος προβαίνει σε αυτόβουλες ενέργειες, χωρίς να ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ., ενώ, ως μόνος υπεύθυνος σύμφωνα με τον Κώδικά μας, δεν υλοποιεί αποφάσεις του Δ.Σ., π.χ. Δεν έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα κατά των εταιριών διακίνησης νομικής ύλης, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. τον Ιούνιο του έτους 2022!
14. Καμία συνεργασία με τη Νομική Σχολή Αθηνών με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών για το επάγγελμα του Δικαστικού Επιμελητή, με στόχο την αύξηση της προσέλευσης στον Κλάδο μας.
15. Καμία μέριμνα για ολιγόλεπτη στάση των συναδέλφων στο Κέντρο της Αθήνας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας.
16. Ο Πρόεδρος δεν γνωρίζει το τυπικό Διοίκησης του Συλλόγου μας, όπως προβλέπεται στον Κώδικά μας, με αποτέλεσμα να γίνονται τραγικά λάθη, όπως: α) σε αποτέλεσμα ψηφοφορίας 6-6 , προσμέτρησε διπλή τη δική του ψήφο, β) έθεσε ο ίδιος θέμα σε ψηφοφορία, δεν δέχτηκε την απόφαση του Δ.Σ. και αμέσως δήλωσε ότι ο Κώδικας του δίνει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει!!. Το αποτέλεσμα του τρόπου του, ήταν να πυροδοτήσει το κλίμα και να οδηγηθούν στο Α.Τ. Εξαρχείων 5 συνάδελφοι, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ.
17. Οι συνάδελφοι αντιμετωπίζονται με ειρωνεία και απαξίωση, δυστυχώς, ο Σύλλογος είναι για λίγους..
18. Η αμέλεια και η αδιαφορία της Διοίκησης, ανάγκασε 77 συναδέλφους στις 20 Μαϊου 2024 να διαμαρτυρηθούν εξωδίκως στον Πρόεδρο για την καθυστέρηση εφαρμογής του αρθ.51 , θέτοντάς του προθεσμία μίας εβδομάδος για να ορίσει ραντεβού με τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης. Αφού πέρασε άπρακτη η προθεσμία, κοινοποιήσαμε προς γνώσιν την εξώδικη διαμαρτυρία στο γραφείο του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης. Έχει παρέλθει διάστημα 2 μηνών, ο Πρόεδρος συνάντηση με τον κ. Φλωρίδη δεν έχει ορίσει και για να ροκανίσει κι άλλο χρόνο, απάντησε εξώδικα με email (ωραίο δρόμο ανοίγει, απαξιώνοντας και την επίδοση) σε κάποιους από τους 77 συναδέλφους, με σκοπό να συζητάμε γι αυτό και να μην τον πιέσουμε για τη συνάντηση με τον κ. Υπουργό.
19. Λόγω μη ψήφισης του απολογισμού από το Σώμα στην τελευταία τακτική Γ.Σ., το Δ.Σ. αποφάσισε να ζητηθεί έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάτι που δεν έχει γίνει από τον Απρίλιο του έτους 2024 και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.
20. Έβαλε, αυτοβούλως και παρανόμως, για ένα χρονικό διάστημα μετά τη Γ.Σ. , το Σύλλογό μας σε καθεστώς παύσης πληρωμών.
21. Έχει καθυστερήσει αναιτιολόγητα την καταβολή του αναλογικού ποσού από τις ταυτότητές μας στην ΟΔΕΕ. Μόλις στις 19/5/2024 κατέθεσε 20.000 ευρώ και θα τα καταθέτει ανά 20.000, λόγω…. τεχνικού προβλήματος (όπως ο Πρόεδρος δικαιολογήθηκε).
22. Διευθύνει τα Συμβούλια, αφήνοντας έκθετα μέλη να καθυβρίζονται και να συκοφαντούνται.
23. Είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος βρίσκεται αντιμέτωπος με τόσες δίκες.
24. Με το νέο δικαστικό χάρτη, από το Σεπτέμβρη παύουν να είναι στη δική μας τοπική αρμοδιότητα η Κέα και οι Σπέτσες, χωρίς να το γνωρίζουμε, χωρίς ο Σύλλογός μας να έχει κάνει καμία παρέμβαση.
25. Η ΙΡΙΔΑ έχει κάνει πολλές φορές άσκηση του δικαιώματος για έκτακτες συνεδριάσεις, διότι κανένα από τα σοβαρά θέματα του Συλλόγου δεν είχε συμπεριληφθεί στα ημερήσιας διάταξης και μόνο έτσι συζητήθηκαν.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΥΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΙΔΑ-Νέα ματιά
Η Πρόεδρος
Μαρία Μπρουζούκη