Α Ι Τ Η Μ Α

ΤΩΝ:

1. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΑΝΙΚΑ του Γεωργίου
2. ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ του Σωτηρίου

Με την ιδιότητά τους ως εκλεγμένες Σύμβουλοι στο Δ.Σ.

ΠΡΟΣ:
Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
του Συλλόγου Αθήνας- Πειραιά-
Αιγαίου-Δωδεκανήσου-Λαμίας-
Βορείου Αιγαίου & Ευβοίας

—————————————-

Με την παρούσα αιτούμαστε δυνάμει του άρθρου 114 ν. 2318/1995 έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. , με θέμα:
«Μη υλοποίηση από τον Πρόεδρο αποφάσεων του Δ.Σ. που έχουν ληφθεί σε συνεδριάσεις με νόμιμη απαρτία και με τη νόμιμη πλειοψηφία των παρόντων, όπως ορίζεται στο ν. 2318/1995 και ειδικότερα στα άρθρα 105 παρ.4, 107 και 111» .
ΑΘΗΝΑ 20/08/2024

Οι αιτούσες

Aικατερίνη Γ. Δανίκα Μαρία Σωτ. Μπρουζούκη

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Η παρούσα Διοίκηση έχει διανύσει 29 μήνες υπό την Προεδρία του κ. Αντωνίου και στο διάστημα αυτό έχουν ληφθεί αποφάσεις από το Δ.Σ. σε συνεδριάσεις με νόμιμη απαρτία και με τη νόμιμη πλειοψηφία των παρόντων, όπως ορίζεται στο ν. 2318/1995, οι οποίες ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί από τον Πρόεδρο, του οποίου είναι αποκλειστικό καθήκον (παρ. ε αρθ.107 ν. 2318/1995) .
Παρακάτω, αναφέρουμε λεπτομερώς τις αποφάσεις αυτές, όπως προκύπτουν από τα αντίγραφα των πρακτικών συνεδριάσεων που μας έχουν δοθεί κατόπιν αιτήματός μας. Ακόμη και τα αντίγραφα πρακτικών που ο Κώδικάς μας ορίζει ρητή προθεσμία για να έχουν συνταχθεί και υπογραφεί, μας δόθηκαν αντίγραφα πολλούς μήνες μετά. Να προσθέσουμε, στο σημείο αυτό ότι πρακτικά που έχουν κρατήσει οι κ.κ. Καπότου και Κεσίνη, προ πολλών μηνών, λόγω απουσίας της Γ.Γ., δεν μας έχουν παραδοθεί ακόμη, αν και έχουμε υποβάλλει σχετικό αίτημα.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:
1. ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΛΗΣ: Πρακτικό ν. 730/6-6-2022 : Αποφασίσαμε με νόμιμη πλειοψηφία να προβούμε σε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο Εισαγγελέα, κατά των εταιριών διακίνησης νομικής ύλης που δεν έχουν νόμιμη άδεια. Πρακτικό ν. 751/26-5-2023 (έναν ολόκληρο χρόνο μετά) : Ο Πρόεδρος μας ενημερώνει σχετικά, ότι ο κ. Ματθαίου κατέληξε στο κείμενο της καταγγελίας στην Αρχή , θα την επιδώσουμε ως εξώδικο και μετά θα επισυναφθεί στη μηνυτήρια αναφορά που έχουμε αποφασίσει να καταθέσουμε στον Εισαγγελέα. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ δεν έχει κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά κι ο Πρόεδρος μας εμπαίζει παρουσιάζοντας διαφορετικά την απόφαση. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είναι οι επιχειρηματίες να αισθάνονται τόσο ασφαλείς με τη Διοίκηση αυτή, ώστε ενώ είναι εν ενεργεία δικαστικοί επιμελητές, να ιδρύουν νέα εταιρία με μοναδικό καταστατικό σκοπό την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ την Άνοιξη του 2024 έτους . Τα επίσημα έγγραφα από το ΓΕΜΗ της εταιρίας αυτής, τα κατέθεσα συνημμένα με το αίτημά μας για την έκτακτη σημερινή συνεδρίαση και τα παρέλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος.
2. ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του αρθ.51: Τέλη Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένα έτος από την έκτακτη Γ.Σ. που αποφάσισε, με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία, την εφαρμογή της πρότασης του Συλλόγου λειτουργίας του αρθ.51 και 19 μήνες από την τροποποίησή του και την ψήφιση στη Βουλή!!! Είναι όλα ξεκάθαρα σε όλους μας.
3. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΙΝΑΚΩΝ: Πρακτικό ν. 729/23-5-2022: Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Γληγόρης για το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής κατάθεσης πινάκων από το ΑΠΘ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας το παρουσίασε κι ακόμη δε λειτουργεί. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίσαμε ψηφιοποίηση του αρχείου του Συλλόγου και ίδρυση ομάδας ηλεκτρονικών καθηκόντων, για την οποία εμείς προτείναμε τη Νικολέτα Κατραμάδου και η κ. Κεσίνη το συνάδελφο Βασίλη Κοτρώτσο, η συμμετοχή των οποίων εγκρίθηκε άμεσα. ΟΥΔΕΠΟΤΕ κλήθηκαν. Πρακτικό ν. 731/20-6-2022 : Ο κ. Γληγόρης μας παρουσίασε τη μορφή που θα έχει η ιστοσελίδα του Συλλόγου, εγκρίναμε ομόφωνα και μας ενημέρωσε ότι η κατασκευή της σελίδας έγινε δωρεάν και είναι ήδη έτοιμη να λειτουργήσει άμεσα. Πρακτικό ν. 735/14-9-2022 : ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ του κ. Γληγόρη ότι εντός 15 ημερών η σελίδα θα ανέβει, αφού τελικά βρήκαν και τα domain name. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ δεν έχουμε ιστοσελίδα.
4. ΠΟΛ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟΝ ΚΕΔΕ: Πρακτικό ν. 729/23-5-2022 : Στην ίδια συνεδρίαση, μετά από πρότασή μου, ομόφωνα εγκρίθηκε να ζητηθούν στοιχεία από την ΑΑΔΕ για το ετήσιο πλαφόν που αφορά σε έκαστο δικαστικό επιμελητή ανά υπηρεσία , γιατί η σχετική ΠΟΛ δεν τηρείται. Πρακτικό ν. 735/14-9-2022 : ο Πρόεδρος με διαβεβαιώνει προσωπικά ότι θα πάμε οι δυό μας στην ΑΑΔΕ όποτε θέλω, για να ζητήσουμε στοιχεία του πλαφόν. Πρακτικό ν. 741/23-12-2022 : Στη συνεδρίαση αυτή και σε ερώτησή μου για τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ σχετικά με το ετήσιο πλαφόν που αφορά σε έκαστο δικαστικό επιμελητή ανά υπηρεσία, ο Πρόεδρος είπε ότι έστειλε έγγραφο και τελικά έστειλε πρόσφατα κι άλλο έγγραφο για αύξηση του πλαφόν σε 54.000 ευρώ, χωρίς έγκριση του Δ.Σ., ΕΝΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.
5. ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Πρακτικό ν. 737/18-10-2022: Η κ. Καπότου παρουσίασε στο Δ.Σ. πρόγραμμα εκπτώσεων και προσφορών αγαθών και υπηρεσιών και σχέδιο αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα και ΟΜΟΦΩΝΑ τα εγκρίναμε συνολικά. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , δεν έχει λειτουργήσει και δεν έχουμε καμία ενημέρωση.
6. ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ.: Πρακτικό ν. 741/23-12-2022 : Ο Πρόεδρος για πρώτη φορά μας ενημερώνει ότι η Γ.Γ. της προηγούμενης Διοίκησης παρέδωσε το βιβλίο με άγραφα πρακτικά. Δηλαδή, αμειβόταν το μέλος αυτό για να τηρεί πρακτικά και δεν ήταν συνεπής στο κύριο καθήκον του. Αποφασίσαμε ομόφωνα να ερωτηθεί νομικός για να μας συμβουλεύσει πώς να ενεργήσουμε. Η νομική άποψη δεν μας γνωστοποιήθηκε ποτέ και αντ’ αυτής, δόθηκε η υπόθεση σε μέλος του Δ.Σ. για πειθαρχική διερεύνηση, το μέλος τη γύρισε πίσω μετά από αρκετούς μήνες χωρίς εισήγηση, ο Πρόεδρος πρότεινε ξανά να ερωτηθεί δικηγόρος και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. 21 ΜΗΝΕΣ από τότε που το πληροφορηθήκαμε πρώτη φορά! Πότε παραγράφεται; Τι θα κάνουμε με τα κενά του βιβλίου; Πως θα αναζητήσουμε αποφάσεις και θέσεις των μελών του Δ.Σ. όταν χρειαστεί;
7. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΠΡΑΝΑ: Πρακτικό ν. 753/14-6-2023 : Ενώ ΔΕΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ το οικονομικό πόρισμα του κ. Καπρανά για τα οικονομικά, ως όφειλε, ο Πρόεδρος επέμενε στη συνεδρίαση ότι είχαμε αποφασίσει να πρωτοκολληθεί η απόφαση του Δ.Σ. και όχι το πόρισμα, ενώ και η ίδια η Γ.Γ. επιβεβαίωνε ότι δεν ήταν αυτή η απόφασή μας. Δηλαδή, πλήρης απαξίωση των μελών του Δ.Σ. και των αποφάσεών τους. Παρουσίαζε ένα πόρισμα, που αφού δεν είχε πρωτοκολληθεί και δεν είχαμε αντίγραφο, μπορούσε πανεύκολα να αλλάξει περιεχόμενο. Και, πράγματι, μέχρι τη στιγμή εκείνη, τα ποσά είχαν αλλάξει τουλάχιστον 3 φορές με επίσημη παρουσίαση του Προέδρου.
8. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2023: Μέχρι σήμερα δεν έχει διανεμηθεί, αν και έχουμε λάβει απόφαση 2 φορές: Η πρώτη ήταν να δοθεί πριν το Πάσχα έτους 2024 και η δεύτερη να δοθεί τον Ιούνιο με όσα χρήματα υπήρχαν στο μερισματικό λογαριασμό μέχρι και 31/5/2024.
9. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η απόφασή μας να αιτηθούμε έλεγχο του έτους 2023 από ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την απαλλαγή του Δ.Σ., αφού ο απολογισμός δεν εγκρίθηκε στην τακτική Γ.Σ.

Αιτηθήκαμε τη σημερινή συνεδρίαση με μοναδικό σκοπό την άμεση υλοποίηση των ως άνω αποφάσεων. Το ζητούμενο δεν είναι ν’ ακούσουμε ακόμη μια φορά τις παιδαριώδεις δικαιολογίες του Προέδρου, έχει κριθεί από το αποτέλεσμα. Οι συνάδελφοι κουράστηκαν από την απραξία των δυόμιση τελευταίων ετών που ήταν απόλυτη συνέχεια της προηγούμενης Διοίκησης. Κουραστήκαμε κι εμείς να φωνάζουμε για τα αυτονόητα, δεν δεχόμαστε, πλέον, ως εκλεγμένα μέλη να απολογούμαστε στους συναδέλφους, ενώ δεν φταίμε. Ο Πρόεδρος είτε δεν έχει την ικανότητα, είτε δεν θέλει, είτε είναι αμελής, είτε δεν τον συμφέρει, το γεγονός είναι ένα κι αναμφισβήτητο: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. Τις περισσότερες αποφάσεις ο ίδιος και οι εκλεγμένοι του ΔΕΝ τις στήριξαν, καταψήφισαν τις προτάσεις που ήταν προς όφελος των πολλών. Αφού ήταν πολέμιος των προτάσεων που υπερψηφίστηκαν, το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ την υλοποίησή τους κι αυτό ήταν το μόνο που έπραξε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή η τεράστια καθυστέρηση ποιους εξυπηρετεί; Πάντως, όχι τον Κλάδο. Και μην ξεχνάμε, ότι εξ ίσου σημαντικό με τη μη υλοποίηση, είναι ότι ο Πρόεδρος ενεργεί αυτοβούλως πολλές φορές σε λεπτά θέματα διοίκησης, όπως: Παίρνει τα πρακτικά στο σπίτι του, που σημαίνει ότι αφού δεν έχουν γραφτεί στο βιβλίο, ή κολληθεί πάνω σ’ αυτό, μπορεί πανεύκολα να αντικατασταθεί τμήμα του περιεχομένου τους. Έστειλε επίσημο έγγραφο για τους Συμβολαιογράφους της Ρόδου, χωρίς ενημέρωση και έγκριση από το Δ.Σ. Επισκέφθηκε πολλές φορές τον Υπουργό Δικαιοσύνης συνοδεύοντας γυναίκα βουλευτή Ευβοίας, εν όψει του νέου δικαστικού χάρτη, ενδιαφερόμενος διακαώς για το Εφετείο Ευβοίας και μόνο, οι Σπέτσες και η Κέα δεν είναι στη δική του τοπική αρμοδιότητα, γιατί να ενδιαφερθεί; Κι όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε, αλλά δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα πότε φεύγουν από την αρμοδιότητά μας, είμαστε σε πλήρη άγνοια. Έβαλε σε ψηφοφορία το αίτημα του Γ.Γ. να του δοθούν κλειδιά κι αφού ψηφίσαμε ΥΠΕΡ, αυτομάτως δήλωσε ότι δεν δέχεται την απόφαση και θα δώσει κλειδιά σε όποιον κρίνει ο ίδιος. Σε απόφαση Δ.Σ. με αποτέλεσμα 6-6 , μέτρησε την ψήφο του διπλή. Ενώ είχαμε δηλώσει ότι τα δικόγραφα που έχουμε αποφασίσει, πριν κατατεθούν, θέλουμε να τα εγκρίνουμε, ΚΑΤΕΘΕΣΕ μήνυση και αίτηση κατά της πρώην Ταμία χωρίς να μας τις γνωστοποιήσει, όπως επίσης και τα Ασφαλιστικά Μέτρα κατά των εταιριών διακίνησης νομικής ύλης. Γι αυτό, έχουμε διαχωρίσει τις θέσεις μας από την κατάθεση των δικογράφων αυτών, τα οποία τελικά έστειλε στα μέιλ μας στις 10 Ιουνίου 2024 την έγκληση και την αίτηση κατά της πρώην Ταμία (που κατατέθηκαν το 2023) και στις 13 Ιουνίου 2024 τα Ασφαλιστικά Μέτρα (αφού είχαν δικαστεί). Η λίστα με τα πεπραγμένα και μη πεπραγμένα του Προέδρου δεν τελειώνει, γι αυτό ας προχωρήσουμε σ’ αυτά που έχουμε να προτείνουμε.

ΠΡΟΤΑΣΗ:

– Να αποφασίσουμε σήμερα τη δημιουργία διαπαραταξιακής ομάδας που θα αναλάβει να λειτουργήσει την ιστοσελίδα μας και το πρόγραμμα ηλεκτρονικής κατάθεσης πινάκων του ΑΠΘ, στην οποία προτείνουμε να συμμετέχουν η Νικολέτα Κατραμάδου και ο Βασίλης Κοτρώτσος που ήδη έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ., κατόπιν δικής μας πρότασης η κ. Κατραμάδου και κατόπιν πρότασης της Κεσίνη ο Κοτρώτσος.
– Για την ολοκλήρωση και υπογραφή της υπουργικής απόφαση σχετικά με το αρθ.51, την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς κατά των εταιριών διακίνησης νομικής ύλης στον κ. Εισαγγελέα συμπεριλαμβανομένης και της νέας εταιρίας ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, καθώς και την επίλυση του σοβαρού προβλήματος των άγραφων πρακτικών από την πρώην Γ.Γ., προτείνουμε να συνδράμει τον Πρόεδρο στη διευθέτησή τους και η Μαρία Μπρουζούκη, οπότε πλέον να μην ενεργεί αυτοβούλως ο Πρόεδρος σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες αποφάσεις μας. Βεβαίως, μπορεί να αυτοπροταθεί όποιο άλλο μέλλος του Δ.Σ. επιθυμεί να συνδράμει.
– Να ορισθεί ένα μέλος του Δ.Σ. που θα βοηθήσει την Ταμία στον υπολογισμό και στη διανομή του μερίσματος με σκοπό να διανεμηθεί εντός 10 ημερών.
– Να συντάξει ο Γ.Γ. και να αποσταλεί εντός 10 ημερών , έγγραφο για έλεγχο του έτους 2023 από ελεγκτές, ώστε να απαλλαγεί το Δ.Σ. από τον απολογισμό που καταψηφίστηκε στη Γ.Σ.
– Να μη σταλεί στο εξής κανένα έγγραφο από το Σύλλογο που δεν θα φέρει υπογραφή Γ.Γ. και πρωτόκολλο και δεν θα έχει εγκριθεί από το Δ.Σ.
– Να συνοδεύεται πάντα ο Πρόεδρος στις επισκέψεις του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από ένα, τουλάχοστον, μέλος του Δ.Σ. διαφορετικής παράταξης από τη δική του.
– Τα αιτήματά μας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα αποδεικνύονται πάντα με email. Δεν είναι δυνατόν να μας λέει ο Πρόεδρος ότι δεν μας δέχεται ο κ. Υπουργός διότι δεν έχει χρόνο λόγω του ξυλοδαρμού του Λύτρα στη γυναίκα του και να περιμένει να τον πιστέψουμε!! Προφορικά αιτήματα και συνομιλίες δε συνάδουν με Ν.Π.Δ.Δ., αν θέλουμε να θεωρούμαστε Ν.Π.Δ.Δ.

ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ

Αικατερίνη Δανίκα

Μαρία Μπρουζούκη